ayaklı küllük
Bültenler

Zamansız bir meslek: Yazılım Uzmanlığı

Zamansız bir meslek: Yazılım Uzmanlığı!


Gelişen teknoloji bazı mesleklerin yok olmasına neden olurken bazı mesleklerin “zamansız meslek” olarak yeniden tanımlanmasına yol açıyor. Yazılım uzmanlığı, yazılım mühendisliği gibi meslekler de çağımızın zamansız mesleklerinden. Bugün yazılım biliyor olmak, platin bileziği koluna takmak demek. Bilişim Eğitim Grubu’nun Yazılım Uzmanlığı Eğitimi Programı (MSCD) ile siz de “Yazılım Uzmanı”  ya da “Yazılım mühendisi” olabilir, ister web uygulamaları ister masaüstü uygulamaları geliştirebilir, full stack olarak proje ekiplerinin her kademesinde yer alabilirsiniz. Yazılım uzmanlığı nedir? Yazılım neden öğrenilmelidir? Yazılım öğrenirken hangi programları bilmek gerekir? Yazılım uzmanları hangi alanlarda çalışabilirler? Cevaplarını sizin için derledik.


Bilişim teknolojileri her geçen gün ilerliyor. Bilgisayar programları, yapay zeka, mobil uygulamalar olmadan hayatı devam ettirmek ise neredeyse imkansız. Bu gelişmelerle beraber bazı melekler tedavülden kalkıyor tabi. Bazı mesleklerinse yıldızı giderek parlıyor. İşte yazılım uzmanlığı, yazılım mühendisliği gibi meslekler günümüzde yıldızı parlayan meslekler.


Yazılım Uzmanlığı Nedir? Yazılım Uzmanları Neler Yapar?

Yazılım uzmanları kısaca bilgisayar programlarının ve elektronik cihazların harekete geçmesini sağlayan yazılımları üreten kişilerdir. Bugün kullandığımız akıllı cihazların hepsinin ardından bir yazılım var ve bu yazılımı da geliştiren uzmanlar ve mühendisler var. Yazılım uzmanlarının görevleri ise şunlar: Mobil cihazlarda, bilgisayarda ya da yazılım kullanılan alanlarda sistem geliştirmek ve tasarlamak. Yazılım ve sistemlerin tasarımından bakımına, testinden değerlendirmesine kadar her aşamada takip ve kontrol yapmak. Yazılımların hatasız olabilmesi ve çalışabilmesi için çözümler geliştirmek.


Yazılım Mühendisliği nedir?

Yazılım mühendisliği, yani Software Engineering ihtiyaçlara uyumlu yazılım gereksinimlerini tespit edilip geliştirildiği, bugünün en önemli mesleklerinden biri. Bir yazılım mühendisi öncelikle ihtiyaçlara uyumlu yazılım dilini belirler, yazılımın oluşturulması süreci böylece başlar. Yazılım mühendisleri yazılımı oluşturacak ekibin seçilmesinden son kullanıcı testlerinin yapılmasına kadar her aşamada rol oynarlar. Yazılım mühendislerinin görevleri ise şöyle maddelenebilir:

·  Kullanıcı odaklı olarak yeni yazılımlar oluşturmak

·  Var olan yazılımların geliştirmek


Yazılım Uzmanlığı Eğitimi (MCSD) nedir? Kimler katılabilir?

Yazılım Uzmanlığı Eğitimi (MCSD) Bilişim Eğitim Grubu’nun 26 yılı aşan eğitim tecrübesiyle öğrencilere geleceklerine güvenle adım atmalarına destek olan bir eğitim programı. Yazılımın ne olduğunu, nasıl yazılım geliştirileceğini ve yazılım için temel oluşturacak tüm teknik bilgileri kapsayan Yazılım Uzmanlığı Eğitimi programına kariyerini yazılım alanında geliştirmek isteyen en az lise mezunu herkes bu katılabilir. 

C# programlama dilini öğrenerek, ileri düzey OOP ve Desing Pattern yapılarını kullanarak, katmanlı mimari üzerinde ASP.Core ve MVC teknolojileri ile uygulamalar geliştirmek ve MS SQL yönetimini öğrenmek isteyen herkes Bilişim Eğitim Grubu’undan Yazılım Uzmanlığı Eğitimi alabilir. Eğitim programı tamamlandığında sektörel bir uygulama ile mezun olma fırsatı yakalayan öğrenciler, kodlarını Github üzerinde yayınlama fırsatı elde ediyor. Peki, Yazılım Uzmanlığı (MCSD) Eğitiminin kariyere ne gibi katkıları oluyor? Bu eğitimi tamamlayanlar şu alanlarda yetkin konuma geliyor:

·  C# programalama dilini kullanma,

·  İleri düzey OOP ve Design Pattern presipleri ile çalışma,

·  Front-End Developer yetkinlikleri kazanma,

·  ASP.NET Core ve MVC ile Katmanlı Mimarı yapıları ile Back-End yetkinlikleri kazanma,

·  Framework kütüphanelerini kullanabilme,

·  Web API Servislerini öğrenerek sınırsız erişim imkanı sağlama,

·  MS SQL ile veritabanı oluşturma, 

·  Agile Scrum ile proje yönetimi esaslarını öğrenme,

·  Azure ile bulut teknoloji ile tanışma,

·  Github üzerinden etkileşimde bulunma.


Yazılım Uzmanlığı (MCSD) Eğitimi oldukça kapsamlı bir içeriğe sahip. Program kapsamında şunlar yer alıyor:

·  -C# ile Programlama ve Nesne Yönelimli Programlama (OOP)

·  -Solid Prensipleri ve Design Pattern

·  MS SQL ve T-SQL

·  HTML5, CSS3, JavaScript, Bootstrap

·  ASP.Net Core, MVC

·  Web API 

·  Entitiy Framework ve LINQ

·  Angular

·  Azure

·  Agile ile Proje Yönetimi ve Github 

·  Front-End, Back-End, MS SQL, ASP.NET Core


Yazılım Mühendisleri ve Yazılım Uzmanları Nerelerde Çalışabilir?

Yazılım mühendisleri ve yazılım uzmanları bilgisayar sistemlerinin kullanıldığı ve geliştirildiği her alanda çalışabilir. Bankacılık, telekomünikasyon, otomotiv, eğitim, sağlık, gıda ve daha pek çoğunda… Yakın bir gelecekte ise hepsinde... Yazılım mühendisleri genel olarak programcılık, test, iş analistliği, veri tabanı uzmanlığı ve proje yöneticiliği gibi alanlarda çalışıyorlar.


Yazılım Nedir?

Bilgisayar yazılım ve donanım olmak üzere iki bölümden oluşuyor. Yani Software ve hardware… Bilgisayar kasasının içinde bulunan ve tutulabilen her bir parça bilgisayarın donanım kısmını oluşturuyor. Bu parçaların birbiriyle olan bağlantısını yöneten ve kullanıcıların işlemler gerçekleştirmesini sağlayan komutlar da yazılım olarak tanımlanıyor. Özetle yazılım parçaların birbirleriyle uyumlu çalışmasını, komutların belli kodlamalarla yazılarak yerine getirilmesini sağlayan sistemlerdir. Tüm bunların olabilmesi için de yazılığım mühendislerine ve yazılım uzmanlarına ihtiyaç duyuluyor.


Dialux
Ankara Kızılay şubesi
Hafta içi gündüz

Java Yazılım Uzmanlığı , Hadoop ve Big Data, Python, MS SQL Database (Veri Tabanı), Makine Öğrenimi ile Yapay Zeka, Derin Öğrenme ile Yapay Zeka, Yazılım Uzmanlığı (MCSD)
İstanbul | Kurumsal şubesi
Hafta içi gündüz


Bilişim Eğitim'i siz de takip edin:
Paylaş
Fırsatı siz de kaçırmayın!
Sitemizi keşfedin:
© 1999-2024 Bilişim Eğitim Grubu